Cím: 3531 Miskolc Győri kapu 24/B | Telefon: +36-20-222-97-25 | Email: info@drrelax.hu

Dr Relax Babzsákfotel

Megosztás

Kapcsolat

Cégnév: Fibrana Kft.
Adószám:13089513-2-05
Cím: 3531 Miskolc Győri kapu 24/B
Telefon:
+36-20-222-97-25
Email: info@drrelax.hu

Web: www.drrelax.hu

Kopásállóság

Dr.Relax babzsákfotel kopásállóság

Mitől lesz Dr Relax Babzsákfoteled olyan különleges és tartós?

A Dr Relax babzsákfotelek anyagválasztéka úgy lett összeválogatva, hogy a látványon túl a tartósság volt a fő szempont amit figyelembe vettünk. Anyagválasztékunk 90%-a olyan kopásállósági adatokkal rendelkezik, melyekre nyugodt szívvel vállalunk garanciát. Ezeket a kopásállósági adatokat, melyet az úgynevezett Martindale kopásállósági teszt ad, minden a webáruházban található Dr Relax babzsákfotel mellé *feltűntettünk.

Mi az a Martindale - teszt?

A Martindale teszt során ellenőrzik az egyes anyagok, bútorszövetek tartósságát, illetve alkalmasságát bizonyos célokra. Például, hogy az egyes bútorszövetek csak otthoni használatra vagy beruházásokhoz (hotelek, közintézmények, vendéglátóhelyek, stb.) intenzívebb igénybevételre is betervezhetőek-e. A vizsgálat dörzsteszt vagy kopásállósági teszt néven is ismert.
A vizsgálat során 1000 ciklusonként számolják a dörzsöléseket. Az általános bútorszövetek 20.000 ciklus körüli eredményt érnek el. Minél magasabb a kopásállósági szám, annál jobban használható a bútorkárpit erőteljesebb igénybevételű bútorokra. A 30.000-es érték körüli textilek már kiválónak számítanak beruházásokhoz, például szállodai felhasználásra szobákba, lakosztályokba, konferencia termekbe. A 30.000 ciklus fölötti kopásállósági érték olyan szolgáltatóegységekben lehet elvárás, mint a következők: 24 órán át fogadóképes terminálok, várótermek, 24 órán át nyitva tartó ügyfélszolgálati központok, non-stop kaszinók, orvosi ügyeleti helyiségek vagy további nyilvános intézmények: színházak, stadionok, előadótermek, gyorséttermek. 
A 100.000-es kopásállóság már nem növeli érdemben az anyag használati értékét, nem feltétlenül jelenti a bútorszövet jelentős élettartam növekedését.
Európában a következő bútorszövet kopásállósági értékeket érdemes megjegyezni
  • 6.000 ciklus – bútorszövet alkalmi használatának esetén (pl. kerti bútor, amelynek használata szezonális)
  • 15.000 ciklus – bútorszövet kis mértékű igénybevételének esetén (pl. kevesebbet, vagy kevés családtag által használt fotel, ülőke vagy nem feszítettre kárpitozott felületek, pl. lágypárnás bútorok)
  • 20.000 ciklus – bútorszövet általános lakossági használatának esetén.
  • 25.000 ciklus – bútorszövet erősen igénybevett lakossági használatának esetén , 4 csillag alatti szállodák, panziók esetén.
  • 30.000 ciklus – bútorszövet erősen igénybevett közületi felhasználásának esetén (pl. szálloda, konferenciaterem), esetenként 4 csillagos szállodák esteén.
  • 40.000 ciklus – bútorszövet átlagosnál magasabb igénybevételű közületi felhasználása esetén (pl. 24 órás ügyfélszolgálatok, 5 csillagos szállodák)
    100.000 ciklus, vagy e feletti - bútorszövetek speciális igénybevételek, főképpen közösségi utazási eszközök, gépkocsik, autóbuszok, vonatok, repülőgépek és egyéb ipari felhasználásának esetén.