Mivel van töltve a babzsákfotel?

Dr.Relax babzsákfotel töltőanyag - Polisztirol gyöngyBiztosan gondolkodtál már azon, hogy miért babzsákfotel a babzsákfotel, és vajon tényleg bab van-e benne? Úgy döntöttünk, most lerántjuk a leplet e sokak számára igen is felettébb érdekes kérdésről és megválaszoljuk Neked ezt a kérdést! Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a babzsákok töltőanyagával kapcsolatban, hogy bepillantást nyerhess a kulisszák mögé, és lásd, hogyan érhető el a babzsákfotelek által nyújtott maximális kényelem!
Először is tisztázzuk, hogy nincs benne bab!

Az elnevezés valószínűleg onnan ered, hogy a babzsákfotelek töltőanyaga egy úgynevezett EPS gyöngy, ami az Expandált Polisztirol gyöngy rövidítése. Ezek a belső huzatba rejtett 2-6 mm átmérőjű gyöngyöcskék biztosítják a teljes komfortot, hiszen a babzsákfotelekbe töltve tökéletesen felveszik testünk alakját. A babzsákfotelek készítésekor különösen nagy hangsúlyt fektetünk a töltőanyag minőségére, hiszen az igényes megjelenés mellett a kényelem megteremtése a legfontosabb!

De hogyan készül pontosan az EPS gyöngy?

Az expandált polisztirol hab egy hőre lágyuló anyag, mely 98%-ban levegőből áll, jól alakítható, és ami a legfontosabb: környezetre és egészségre teljesen ártalmatlan. A gyártás során gőz hatására megpuhul, majd pentán hajtógáz segítségével 20-50-szeresére fúvódik fel, így kapja meg a jellegzetes gyöngy formát. A gyöngyön belül apró cellák alakulnak ki, ennek köszönhetően tökéletes hőszigetelő is. Miután lehűlt, megkeményedik a külső héj, a pihentetés során pedig leadják a gőzölés során keletkezett nedvességet is. Ezután következik a tömbösítés, mely újabb gőzölést jelent, ekkor a polisztirol szemcsék összepréselődnek, kötőanyag nélkül homogén tömbbé állnak össze, a méretre vágás pedig elektromosan fűtött fém szállal történik.
Kényelem és környezettudatosság!

Ahogyan azt már említettük fentebb, a babzsákfoteljeink töltőanyaga teljesen ártalmatlan az egészségre és a környezetre is! A bonni Építési Anyagok Környezetvédelmi Szervezete által nyilvánosságra hozott környezetvédelmi besorolás szerint az EPS kiemelkedően környezetbarát anyag, a mi besorolásunk szerint pedig a legkényelmesebb babzsákfotel töltőanyag, ami garantáltan biztosítja a teljes relax élményt! 😉