Hogyan alakult ki a Babzsákfotel? – Babzsák Töri

Rohanó világunkban létfontosságú, hogy megtöltsük életünket olyan eszközökkel, amelyek kényelmünket és nyugalmunkat szolgálják. A babzsákfotel tulajdonosok egyöntetű véleménye alapján nincs is annál kellemesebb élmény, mint amikor egy fárasztó nap végén hátradőlnek kedvenc babzsákfoteljükben. Ez elsősorban annak tudható be, hogy különleges kialakításának és töltőanyagának köszönhetően egyedülálló módon idomul testük formájához, a kényelem egy magasabb szintjét biztosítva számukra, így nekik semmi más dolguk nincs, csak relaxálni.

Dr.Relax Sofa Set - Termékek

A babzsákfotel azonban nem új keletű találmány, bár egyértelműen napjainkban éli fénykorát. Egy kis időutazásra invitállak most Titeket, hogy lássátok, mennyi munka és kísérletezés eredménye a ma mindenki által kedvelt babzsákfotel!

A babzsákfotel történelme

“A babzsákfotel atyja” egy Roger Dean nevű angol férfi, aki egy kelet-londoni bútorboltban dolgozott, melyet a múltszázad elején alapított egy orosz bevándorló. Ekkor még nem vált olyan népszerűvé a babzsákfotel, mint azt remélték, azonban a hatvanas évek meghozta az áttörést. 1969-ben Gatti, Paolini és Teodora olasz tervezők épp azon munkálkodtak, hogy létrehozzák a tökéletes ülőalkalmatosságot a hatvanas évek fiatalságának. Az elképzelés az volt, hogy kényelmes legyen, funkcionális, és mindenképpen összhangban legyen a hatvanas évek életstílusával. A tervezés során vették észre, hogy alkalmazottaik rendszeresen hungarocellel töltött zsákokon töltik kávé- és cigarettaszünetüket, ezzel pedig végleg a babzsákfotel mai formája mellett döntöttek. Így született meg a Sacco.

A Sacco a hetvenes években vált igazán népszerűvé, de a hagyományos, kör alakú babzsákfotellel ellentétben ez körte alakú volt és minőségi bőrből készült. Eleganciát, kifinomultságot és luxust árasztott, így nem csak a megvásárlása, de az előállítása is hihetetlenül költséges volt.

A nyolcvanas években veszített lendületéből a babzsák – business, ekkor váltak a gyerekek az elsődleges célcsoporttá. Hagyományosan a gyerekszoba kötelező kiegészítőjévé vált a babzsák, és legszívesebben ebben ülve játszottak vagy tévéztek a gyerekek. Ismét egy évtizednek kellett eltelnie, hogy változás történjen, a kilencvenes évek végén ismét fellendült a piac, strapabíróbb és esztétikailag is kifogástalan babzsákok születtek, így az emberek is ismét vásárolni kezdték őket…

Szerencsére azóta sem veszített lendületéből a gyártás, sőt, ma már minden eddiginél intenzívebb fejlesztések zajlanak, hogy a lehető legminőségibb és legkényelmesebb babzsákokat vásárolhassátok meg! Akár a lakásotok modern és mókás kiegészítőjeként, akár relaxációs célból, de a babzsákfotel garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket, úgyhogy bátran nézzetek körül webshopunkban!